UN NOU TIP DE AJUTOR SOCIAL

De la 1 ianuarie, râmnicenii aflați în situații de dificultate vor beneficia de un nou sprijin social. Este vorba de venitul minim de incluziune, care va înlocui venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei. Venitul Minim de Incluziune este un sprijin financiar care va fi acordat de stat pentru a asigura un nivel de trai minimal familiilor şi persoanelor singure, precum şi pentru a preveni riscul de sărăcie în rândul copiilor şi a-i stimula pe aceștia să mergă la școală.

Pentru a beneficia de noul ajutor social, toți beneficiarii actuali de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei trebuie să se prezinte la sediul Direcției de Asistență Socială din Rm. Sărat, pentru a se înscrie în evidențe, sau să trimită electronic documentele necesare. De asemenea, se pot adresa instituției și alți cetățeni care consideră că se încadrează pentru a beneficia de acest sprijin.

Venitul minim de incluziune se acordă persoanelor singure sau familiilor care obțin un venit net lunar ajustat mai mic sau egal cu nivelele maxime stabilite prin lege, pentru cele două componente. Astfel, pentru ajutorul de incluziune, nivelul maxim al venitului net ajustat trebuie să fie de 275 lei, respectiv 400 lei, dacă persoana singură a depășit vârsta de 65 ani. Pentru ajutorul familiei cu copii, nivelul maxim al venitului net ajustat trebuie să fie de 700 lei pe membru de familie. 

Informații legate de condițiile de acordare a venitului minim de incluziune se pot găsi la sediul Direcției de Asistență Socială Râmnicu-Sărat sau pe site-ul instituției. Cererile si documentele se pot depune fizic la sediul Direcției de Asistență Socială Râmnicu-Sărat sau online, la adresa de e-mail:prestatiisociale.dasrmsarat@gmail.com .

Related posts